Ceremonieel trouwen

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 11:52

Ik ben nog maar net gestart als zelfstandig trouwambtenaar en ik ben (nog) niet aangesloten bij een gemeente. Helaas is het daardoor voor mij niet altijd mogelijk om in een gemeente een bruidspaar te trouwen. Er zijn namelijk een aantal gemeenten die alleen werken met eigen trouwambtenaren of trouwambtenaren die verbonden zijn aan een andere gemeente.

Gaan jullie trouwen in een gemeente waar het niet mogelijk is om een Babs voor 1 dag aan te dragen, maar willen jullie mij toch heel graag inzetten? Een optie is dan: ceremonieel trouwen en mij inhuren als ceremonieel spreker

Bij ceremonieel trouwen zijn jullie al voor de wet getrouwd of gaan jullie op een ander moment trouwen voor de wet (denk aan: de ochtend), Daarna trouwen jullie symbolisch, op jullie gekozen trouwdatum. Als je ceremonieel trouwt heb je de vrijheid om de invulling en de duur van de ceremonie zelf te bepalen. Jullie zitten dus niet vast aan regels vanuit de gemeente. Daarnaast kunnen jullie bijvoorbeeld de eigen beloften uitbreiden of live muziek inzetten tijdens de ceremonie. Oftewel: jullie zijn helemaal vrij om alles naar wens in te vullen. Hoe tof is dat?!

Willen jullie meer informatie over ceremonieel trouwen? Neem dan contact met me op, ik vertel jullie graag meer.

Liefs

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.